КФН отново не допусна дружество на Марешки на борсата

Фармацевтичната компания на варненския предприемач Веселин Марешки ще се опита да намери достъп до борса в Западна Европа. До тази стъпка се стигна, след като Комисията за финансов надзор (КФН) е отказала окончателно да издаде потвърждение на проспекта за допускане до търговия на регулирания пазар на емисия акции, издадени от „Фармхолд” АД, Варна.

Това е окончателен отказ на проспекта, подготвен от посредника „Бенчмарк“, научи Investor.bg oт източник от КФН.

„Фармхолд“ е семейна собственост на Марешки, като е било преобразувано от ООД в АД през 2015 г. и според справка в Търговския рефгистър има капитал от 1,99 млн. лева. Управител е Веска Марешка. Дружеството се занимава с внос, износ, реекспорт и търговия, покупка на стоки или други вещи с цел продажба в първоначален, обработен или преработен вид в страната и чужбина.

Причината за отказа са недостатъци в подготвения проспект, заяви източникът на Investor.bg.

„Ние направихме вече един безуспешен опит с основната дистрибуторска компания „Фармнет“ да бъдем листнати. Когато това беше отказано, решихме да проверим дали проблемът е в резултати на предишната ни фирма и да опитаме с новата компания – „Фармхолд“, коментира Веселин Марешки пред Bloomberg TV Bulgaria.

„За мен не е толкова важно излизането на борсата, а да проверим как работи машината. И видях как работи – тя работи срещу всеки нормален инвеститор“, каза още предприемачът.

По думите му компанията вече преглежда вариантите за листване на чужда борса в Западна Европа.

„Да, ще направим нов опит, но няма да го направим в България и ще демонстрираме, че една и съща компания може да бъде приета на борса в друга държава, но не може да бъде допусната на борсата в България. Обмисляме вариантите за европейски борси“, каза предприемачът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *