Лихвар удуши свой длъжник в центъра на Хасково

Сигналът е получен в полицията от Центъра за спешна помощ, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково.
Според лекарите, при пристигането им пред хотела 51-годишният мъж бил в клинична смърт. Веднага е формирана оперативна група, която е установила, че половин час по-рано в района на хотела възникнал скандал за неуредени финансови задължения между жертвата и 39-годишен мъж. Двамата се скарали и сбили. След това по-младият си тръгнал, а другият припаднал на тротоара.
Шофьор на такси, който видял разигралата се сцена, се обадил в Бърза помощ, но на път за болницата мъжът починал в линейката. По-късно е изяснено, че смъртта му е настъпила в резултат от травми при душенето. 39-годишният убиец е задържан.
Роднините на убития Христо Василев разказаха, че лихварят се казва Веселин Буцата, съобщи Haskovo.info. Преди година и половина Буцата дал заем от 2500 лв. на Христо, като му взел двете коли за залог. Въпреки че 51-годишният мъж плащал всеки месец по 500 лева лихви накрая лихварят продал колите и поискал още пари. До убийството се стигнало, след като длъжникът отишъл в чейндж бюрото на убиеца си, за да развали банкнота от 50 евро. Тогава бил нападнат и удушен.
В края на януари т.г. в русенското село Хотанца 72-годишен мъж и 65-годишната му съпруга бяха открити в къщата им, убити по жесток начин. Дни по-късно бе задържан 19-годишен младеж, който убил възрастното семейство, защото им дължал 200 лв.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *