Най-влиятелните бизнесмени в света

Списание Fortune публикува списък с 25-те най-влиятелни бизнесмени в света. На първо място е основателят на компанията „Apple“ Стив Джобс.

Той е постигнал успехи в следните области – компютърни технологии, сферата на мобилните телефони, кинематографията и музикалната индустрия, пише в. „Дневник“.

Второ място в списъка заема седемдесет и шест годишният Рупърт Мърдок, изпълнителен директор и председател на съвета на директорите на корпорация „News Corp.“.

На трето място според Fortune е Лойд Бланкфейн, изпълнителен директор и председател на съвета на директорите на инвестиционната банка „Goldman Sachs“. Четвъртото място се пада на ръководството на „Google“ – изпълнителният директор Ерик Шмид, продуктовият президент Лари Пейдж и президентът по технологии Сергей Брин.

На пето място в списъка е Уорън Бъфет, изпълнителен директор на американската холдингова компания „Berkshire Hathaway“, занимаваща се инвестиции и застраховки.

В първата десетка влизат още изпълнителният директор на нефтената компания „Exxon Mobile“ Рекс Тилерсон, основателят на „Microsoft“ Бил Гейтс, както и изпълнителният директор на „General Electric“ Джеф Имелт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *