Най-добрите командоси търсят Кадафи, той се гаври с тях

 
Войници от 22 пехотен полк на SAS търсят последното укритие на бившия либийски диктатор, като заповедта идва директно от британския военен министър, който пък изпълнява поръчка на премиера Дейвид Камерън, съобщава The Telegraph.
За първи път, източници от министерството на отбраната в Лондон са потвърдили, че SAS е в Либия от няколко седмици, и командосите са изиграли ключова роля в координирането на атаката срещу Триполи.
По-голямата част на столицата вече е в бунтовнически ръце. Бойците от SAS са облечени в арабско цивилно облекло и носят същото оръжие като бунтовниците.
В момента те изпълняват нова мисия. Намирането на Кадафи, който бяга, след като градът, център на неговата сила, беше превзет от опозицията.
Националният преходен съвет на Либия обяви, че иска Кадафи „жив или мъртъв“ и обеща амнистия на всеки, който предаде местонахождението на полковника.
НАТО все още няма представа къде е бившият диктатор, който в сряда се подигра на опонентите си, като заяви в телевизионно интервю, че тайно обиколя улиците на Триполи, без да бъде забелязан.
Кадафи каза, че ще се бори „до победа или мъченичество“, а неговият говорител коментира, че лоялистките войници са добре подготвени, да продължат битката „с години напред“.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *