Нефтът около 52 долара за барел

На стоковите пазари нефтът се котира около 52 долара за барел ръста от 8,8 на сто до 52,64 долара за барел, дошъл след срещата на Г-20, на която лидерите на държавите се договориха за план за насърчаване на икономическото развитие.

Близо 1 трилион долара под формата на заеми и гаранции чрез МВФ и други институции ще отидат в помощ на нуждаещите се страни. След края на срещата организацията оповести създаването на надзорен орган за наблюдение на глобалната финансова система.

Така играчите с дълги позиции се възползваха от ръста на цените и започнаха разпродажби на по-високите цени заради очакванията, че търсенето на горива допълнително ще се свие през годината.

Тази сутрин на електронната борса в Ню Йорк фючърсите на лекия американски петрол достигнаха 52 долара за барел, а в Лондон нефтът сорт Брент се търгува за 52,74 долара за барел.

Търговията на валутните пазари остава относително спокойна. Водещата двойка

EUR/USD се търгуваше в азиатската сесия в границите 1.3490/1.34. При влизането на европейските пазари търговията е при съотношение от 1.3425 долара за 1 евро.

Европейските капиталови пазари отвориха с понижения в очакване на данните за безработицата в Съединените щати, която вероятно ще достигне най-високото ниво от четвърт век насам. В Германия DAX INDEX пада с 0.80% до 4 349 пункта, CAC 40 INDEX във Франция се понижава с 0.67% до 2 971 пункта и във Великобритания FTSE 100 INDEX е надолу с 0.66% до 4 097 пункта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *