Нова година, нови софтуeрни предизвикателства

През 2010 година разработчиците на приложения ще трябва да правят повече неща с по-малко ресурси. Това е нов акцент в работата им, след като по време на икономическата криза миналата година работата не намаля, но се наложи да се ограничат ресурсите, с които извършването й бе подплатено. Сега обаче търсенето на бърза възвъщаемост на инвестициите и постигането на повече с по-малко са двата основни приоритета в софтуерната сфера.
Едно от най-важните наща през новата година е това, че софтуерната инфраструктура ще стане толкова важна, колкото и самото разработване на софтуер, прогнозират специалисти пред Technewsworld. Така е, защото софтуерът става все по-сложен и съответно по-сложни са и изискванията му към базата, към процесите, към системите, които трябва да го поддържат.
Естествено, сред големите тенденции на новата година е и облачният компютинг. На първо място във фокуса на вниманието на предприятията са т. нар. частни облаци – начин за ефективно инвестиране в централизирани, скалируеми системи, които вземат максимума от физическите и виртуалните мащини за постигане на най-добрата ефективност.
Също така през 2010 година особено внимание ще се обръща на техниките за гъвкаво разработване, носещи значително спестяване и бързо достигане на продукта до пазара.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *