Основните фигури в контрабандата у нас са около 15 души и фирмите около тях

Основните играчи в контрабандата у нас са около 15 души и фирмите около тях, съобщи пред Дарик радио началникът на Агенция „Митници“ Ваньо Танов.
„Босовете за алкохол са пет-шест, ако говорим за горива са също толкова, ако говорим за цигари цифрата горе-долу пак е такава, така че не е един човек“, каза Танов. Той обаче отказа да назове с имена босовете на контрабандата у нас. Бе категоричен само, че митничари ще бъдат освобождавани от работа, ако се докаже връзката им със сивата икономика.
„В Агенция „Митници“ на определено ниво има консултанти, хора, които са много добре подготвени по отношение на законодателството – митническото, акцизното, които консултанти са инициирали промените в закона, за да не може да бъде противодействано ефективно. Що се отнася до по-ниските нива, това са митнически служители, които не са си извършвали добросъвестно задачите, които са имали по контрола“, коментира Ваньо Танов.
Ще създадем митническа администрация, в която ще работят по-малко хора, но висококвалифицирани специалисти и с по-добри заплати. Съкращенията в митниците ще бъдат извършени по обективни, ясни, точни и прозрачни критерии и добрите специалисти в митническата администрация няма защо да се страхуват от реформата, отбеляза Танов.
Относно скандала около делото „Куйович“ той заяви, че за него случаят е приключил още през 2008 г. Причина темата отново да е актуална той обобщи с „политическите боричкания в една партия, която се раздира от противоборство“. „Или другото е да бъда вкаран в някакваигра и цялата енергия да бъде изразходвана аз всеки ден да отговарям на някакви нелепи обвинения. Има заинтересовани хора аз да не си върша работа“, каза още той.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *