Откриват канадски визов център в София

Канадски визов център ще бъде открит на 6 август в столицата. Инициатива е на Международната организация по миграция в България, съобщиха от Министерството на външните работи.

Във визовия център ще се приемат заявления за визи от български граждани, както и заявления за документи за пътуване на граждани със статут на постоянно пребиваващи в Канада.

Откриването на центъра ще бъде облекчение за българите, желаещи да пътуват за Канада, тъй като досега заявлението за издаване на виза можеха да се подават само в канадското посолство в Букурещ, заради липсата на дипломатическо представителство в София.

Международната организация по миграция е междуправителствена, глобална и хуманитарна организация, специализирана в областта на управление на миграцията, уточняват от външно.

Мисията на организацията в България се стреми да подпомага правителството в развиване и осъществяване на миграционни политики, отговарящи ефективно на съвременните миграционни реалности и предизвикателства, целящи оптимален баланс между спазването на принципите на свободно движение на хора, контролирането на нередовната миграция и защита на човешките права на мигрантите, допълва МВнР.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *