Подписка в защита на български бизнесмен започна в Чикаго

Подписка, която подкрепя бизнес начинанието на българина Георги Урдов, стартира в Чикаго. Тя се разпространява в българските магазини и заведения и е в защита на бизнесмена, който иска да разшири ресторанта си „Black Ram” в чикагското предградиеДес Плейнс, но среща сериозна съпротива от местните хора.

Миналата есен Урдов взе култовия ресторант, който се намира на това място повече от 40 години под името „Black Ram Steakhouse”. През 2009 г. заведението бе затворено, тъй като заради неплатени такси му бе отнет лицензът за сервиране на алкохол. Така фамилният бизнес на Никълъс Лиейпс тръгна към дъното. През 2011 г. банката обяви на търг срещу $1,47 млн. ресторанта, който е върху парцел от 50,865 фута. Не е ясно на каква цена е бил продаден, но според изданието Daily Herald, тя е минимум 300000 долара.

Оттогава ресторантът принадлежи на българина Урдов, който тази пролет реши да го разшири с лятна градина. Но молбата му за строеж срещна сериозна съпротива от съседите, които твърдят, че шумът от заведението ги притеснява. Заради оплакванията им, директорът на градоустройствотоДжордж Сакас отказа разрешителнотоза строеж. Урдов обаче не е съгласен и обжалва решението. Той е готов да построи ограда, за да ограничи шума.

На публично изслушване по въпросав общината на Дес Плейнс Георги Урдовизтъкна, че лятната градина е нужнодопълнение към ресторанта, тъй катобез нея той не може да бъде конкурентоспособен. Но съседите му са категорични, че градината на ресторанта ще смущава спокойствието им.

Урдов е убеден, че зад протестите на съседите му стои не лятната градина, а нещо повече. Простоне са много щастливи, че българи сановите собственици на това място, споделя той пред в. BG VOICE.

Затова в Чикаго стартира подписка в негова защита. Тя ще бъде използванав следващото публично изслушване послучая, което ще де проведе на 8 юли.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *