Преглед на печата

Да се ограничат командировките в чужбина на вътрешния министър Михаил Миков до края на мандата на правителството ще поиска от премиера Сергей Станишев шефът на вътрешната парламентарна комисия Минчо Спасов, пише ТРУД. Проблемите на МВР са в страната и министърът трябва да е тук, за да ги решава, смята Спасов.

Полицаите, които в неделя изхвърлиха нашивките си в „ковчега“ на МВР, трябва да напуснат системата, е заявил Миков за БНР по време на посещението си в Литва, отбелязва ДУМА.

Служителите на реда няма да излизат на протести поне месец, докато текат преговорите с министерството за увеличение на заплатите им, съобщава по темата СТАНДАРТ.

Земеделският министър Валери Цветанов бе глобен с 2000 лева от Софийския районен съд, защото втори път не праща два отчета, изискани по дело за сключване на неизгодни договори срещу бившия шеф на фонд „Земеделие“ Асен Друмев“, пише СЕГА. Това са последните доказателства, след чието прилагане до присъдата ще останат само обясненията на Друмев и пледоариите на адвокатите и прокурора.

С над 1 млрд. лева по-малко ще разполагат общините заради световната финансова криза, съобщи изпълнителният директор на Националното сдружение на общините в България Гинка Чавдарова, цитирана от КЛАСА. Най-големият спад се очаква при приходите от основния местен данък върху сделките с недвижими имоти – 60% от събраното през 2008 г.

Негативните прогнози съвпадат с очакванията на бизнеса за по-малко печалби и платени данъци, коментира ДНЕВНИК. Представители на местната власт предупреждават за проблеми при усвояването на еврофондовете, които остават една от малкото алтернативи за финансиране на общински проекти.

С оглед на икономическата криза и на фона на предстоящите избори работодателските организации написаха проект на обществен договор, който да бъде подписан от всяка политическа сила, желаеща да влезе в парламента, посочва вестник ПАРИ. Повечето от 30-те мерки в договора са стари, неизпълнени обещания на управляващите партии досега, коментира изданието.

„Краен ислям? Да, но само в главите на политиците“ е озаглавен анализ в24 ЧАСАпо повод нашумелия случай с мюсюлмани в община Гърмен. В България не съществуват „спящи клетки на тероризъм“, нито религия, която може да бъде определена като радикална, смята авторката.

„Петокласници правят секс „като по филмите““, предупреждава НОВИНАР, като се позовава на Българското дружество по акушерство и гинекология. Дванайсетгодишни деца гледат порнофилми, за да се научат как да правят секс и е абсолютно наложително да има часове по сексуално образование в училищата, смятат лекарите.

Новината, че обвиненият за убийството на студентката Радостина Евтимова във Варна Георги Цветанов остава в ареста, беше посрещната с ръкопляскания от колеги на момичето, отбелязва МОНИТОР. Обвиняемият не се яви в съда, за да не бъде сниман, но по-логичната причина е, че не желае да се види с очакващите го около 1500 негови състуденти, организирали шествие срещу насилието, отбелязва МОНИТОР.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *