Преглед на печата

Руският газ-иди ми дойди ми“, под това заглавие Труд разказва как вчера в 9 часа сутринта Русия отвъртя кранчето, но само 2 часа по-късно „Газпром“ съобщи, че Украйна е спряла горивото. Кризата вдигна вчера цената на дизеловото гориво у нас с 6 стотинки на литър, а на бензина с 4 стотинки на литър.
24часа добавя, че днес премиерът Станишев спешно заминава за Москва. Визитата бе договорена вчера в телефонен разговор с руския премиер Владимир Путин, след като от украинската „Нафтогаз“ разпространиха декларация, че по технически причини компанията не е в състояние да изпълни транзита на газ за Европа, заради ниско налягане в тръбата от Русия.

Водещата тема на вестник Пари е посветена на възможността да пуснем отново трети и четвърти блок на АЕЦ „Козлодуй“. Според изпълнителния директор на атомната централа Иван Генов за това няма да са нужни никави допълнителни инвестиции. Посочва се, че според депутатите газовата криза е достатъчно основание да се поиска рестартиране на спрените реактори.

Студентите се разделиха и изпокараха преди протестите пред парламента днес, а двата най-големи синдиката се обявиха срещу митинга защото бил хаотичен, политизиран и безмислен – пише Монитор.

Дума поставя акцент върху разпространената вчера декларация на Националното представителство на студентските съвети, чрез която те се разграничават от опитите на определени псевдостудентски лидери за насаждане на обществено недоволство и от използването на трагичния инцидент с убития Балтов за политически цели.

Месец след убийството в Студентския град и броени часове преди плануваните за днес масови студентски протести управляващите се опитаха да потушат недоволството, като обяснят какво са свършили за нормализиране на живот в студентския град и спешно гласуваха необходимите промени в законите, коментира вестник Сега.

„Лихвите по потребителските заеми скочиха с до 4,72% само през декември“, четем на първата страница на вестник Дневник. Изданието уточнява, че продължава отказът на банки да отпускат определени заеми.

От Стандарт ще научите, че световната криза е заварила България с 10 хиляди милионери. Според председателя на Стопанската камара Божидар Данев 70% от собствениците на строителни компании и голяма част от туристическите босове влизат в клуба на богатите.

Според водещото заглавие на Новинар Европа забранява плазмите. При работа те изразходват огромно количество електроенергия, а в момента Европейската комисия иска да приеме нови стандарти за потреблението на ток от битова електроника. Прогнозира се, че още през пролетта производството и продажбата на плазмените телевизори могат да бъдат спрени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *