Първа инвестиционна банка ще подпомага млади предприемачи

За трета поредна година Fibank (Първа инвестиционна банка) организира конкурса „Най-добра българска фирма на годината“. Основната цел на организаторите е да фокусират общественото внимание върху добрите примери в бизнеса, за да станат модел за подражание.

На специална пресконференция организаторите представиха въвеждането на две нови категории в конкурса – „Въвеждане на иновация” и „Проектно финансиране за бизнес таланти”.

Лъчезар Богданов, член на журито на конкурса, изтъкна ролята на иновациите в съвременния бизнес и положителния ефект, който те имат за повишаване на конкурентоспособността на икономиката на страната.

Новата категория „Проектно финансиране за бизнес таланти” бе представена от Васил Христов, изпълнителен директор на Първа инвестиционна банка. С нея организаторите искат да подпомогнат развитието на млади предприемачи с интересни иновативни идеи и бизнес модели.

Категорията ще бъде официално включена в следващото издание на конкурса „Най-добра българска фирма на годината”, но желаещите да се включат в нея ще могат да представят своите проекти от следващата седмица. Заявленията за кандидатстване ще бъдат публикувани на интернет страницата на конкурса www.naidobrafirma.bg.

„Всеки проект ще бъде обстойно разгледан и оценен. Ще съдействаме не само финансово, но и с целия експертен ресурс, с който разполага Първа инвестиционна банка, за да помогнем на участниците да развият идеите си. Убеден съм, че това е една добра инициатива от наша страна, с която ще стимулираме повече млади хора да останат и да се развиват в България.”, подчерта Христов.

Новите категории ще бъдат оценявани от допълнително жури, което ще е съставено от успешни предприемачи. Това са Пламен Ташков, собственик на фирма Марс Армор, Цветан Цеков, земеделски производител и собственик на фирма „Яблена Натура“, и Венцислав Пенков, собственик на фирма „Национал 7“.

Емил Хърсев, член на журито, изтъкна успеха на инициативата. „В първото издание на конкурса се включиха над 70 български фирми. Миналата година те бяха 120, а днес към средата на конкурса този брой участници вече е надминат”, сподели той.

Крайният срок за участие в конкурса е до 12:00 часа на 31 октомври 2014 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *