Райфайзенбанк отпусна 11.6 млн. евро по европейска линия за жилищно кредитиране

Със средства по линията се финансира както покупката на жилище, така и ремонти, и подобрения на домовете.
Поради интереса на клиентите, Райфайзенбанк удължава промоцията, като предоставя изгодни условия за покупка или ремонт на жилище. Финансиране по кредитната линия на ЕФЮЕ се отпуска в евро – максималният срок на изплащане е 30 години, когато кредитът се използва за покупка на жилище, и 20 години, когато се ползва за ремонти и подобрения. Максималният размер е до 100 000 евро, а лихвеният процент е плаващ на базата на движението на ЮРИБОР -лихвата възлиза на 6.75% годишно при покупката на застрахователен пакет „Живот“ или „Злополука“, както и при ползването на интернет банкирането на Райфайзенбанк, и на пакет банкови услуги „Комфорт“ с поне едно регистрирано комунално плащане. Клиентите не дължат такса за разглеждане на документите, както и такса за предсрочно погасяване след третата година от срока на кредита, и получават безплатно предварително одобрение на кредита за един ден, на база на предоставените документи за доход .
Статистиката на Райфайзенбанк показва, че до този момент със средствата от кредитната линия най-често клиентите са купували имот (80% от усвоения обем), а средният размер на отпусканите кредити възлиза на около 35 000 евро. Най-много заеми за покупка или ремонт на жилище банката е отпуснала в София, следвана от Варна, Бургас и Стара Загора.
Клиентите могат да кандидатстват за финансиране по линията за жилищно кредитиране на ЕФЮЕ, както във всеки от 188-те офиса на Райфайзенбанк, така и в жилищните центрове на Райфайзен, където „под един покрив“ могат да изберат своя имот и да получат консултация за финансирането, застраховането и юридическото оформление на сделката.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *