Рекордно по мащаби автомобилно изложение в Пловдив

От: Ангелина Христозова

angelah@start.bg

19.06.2006 09:05

Рекорден по мащаби ще бъде автосалонът, който ще се проведе в рамките на есенния международен технически панаир в Пловдив. Трийсет компании – вносителки на леки коли, камиони и автобуси, вече са наели 11 000 квадратни метра изложбена площ. В първото издание на автосалона на пловдивска територия през 2002 г. на фирмите са били достатъчни 3 800 квадратни метра.

Всички водещи автомобилостроители ще бъдат представени на изложението. Пред официалния вход на панаирното градче ще бъде показан супер автомобилът Мазерати. Вносител е фирма Милано Моторс. В салона ще бъде представена и Хюндай Легент – колата с революционен двигател. Освен това върху шадравана в парка пред централния вход ще бъде изложен прототипът на първия български автомобил, който се разработва в Сливен.

Интересът към автосалона и есенното техническо изложение, което ще започне от 25 септември, е изключителен. През миналата година положението бе подобно. Тогава панаирната администрация бе принудена да върне 140 фирми изложителки поради липса на площи. В момента ситуацията е същата – отново има фирми с неудовлетворени искания за изложебни площи. За да разшири възможностите, ръководството на градчето премахва електрическите стълбове между 8 –ма и 11-та палата. Осветлението се окачва по стените на съседните палати.

Специализираните изложби в календара на Международен панаир Пловдив са 49. От проведените досега всички са средно с 12-процентов ръст спрямо предходната година. Обяснението за поредицата от рекордни изложби е свързано с предстоящото членство в България в Европейския съюз – много компании извън Общността търсят партньорства с български фирми. А оттам – и свободен достъп до европейските пазари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *