Русия: България е сред най-предпочитаните страни за лятна почивка

Според публикуванивчера данни в изданието на руската туристическа индустрия, въпреки кризата в бранша, България остава сред най-предпочитаните страни за лятна почивка. През деветте месеца на годината страната ни е била посетена от 197 хиляди руски туристи, което е незначителен спад от около процент в сравнение със същия период на миналата година.
Данните недвусмислено показват, че на руския туристически пазар България е с най-малък спад сред традиционните дестинации през активния летен сезон.
Нашите преки конкуренти в региона Турция и Гърция отчитат съответно 13 и 20 на сто по-малко туристи от Русия. Приблизително същите са и данните за Испания- минус 19,5 процента.
Според експерти от руския туристически бизнес, България е успяла да запази интереса към своите курорти като предлага добро качество на приемлива цена и много бонуси. Като допълнителен стимул за руските туристи се отчита и решението през летния период да бъде отменена таксата за услугите на визовия център, както и визи за деца да бъдат безплатни.
Не на последно място изданието на руската туристическа индустрия отбелязва и безупречната работа на българската консулската служба в руската столица.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *