Сливане за €5 млрд. на букмейкъри в UK

Британската букмейкърска къща Бетфеър и ирландският й конкурент Пади пауър постигнаха принципно споразумение да се слеят при сделка за 5 млрд. британски лири.Преговорите за окончателно определяне на условията продължават, но са договорени .сновните клаузи по сливането, което ще създаде една от най-големите в света групи за залози и хазартни игри онлайн с приходи от над 1,1 млрд. бр. лири годишно, съобщиха двете компании, цитирани от БТА.

В хазартния сектор тази година бяха обявени редица сделки по сливания, тъй като компаниите се опитват да отговорят на по-високите данъци във Великобритания и по-строгата регулация, увеличавайки размера си и засилвайки конкутентоспособността си на онлайн пазара, който е в подем благодарение на увеличаващата се употреба на смартфони и таблети.

„По принципвярваме, че в този бизнес всичко е въпрос на мащаб“, заяви главният изпълнителен директор на Бетфеър и бивш главен оперативен директор на Пади пауър Бреон Коркоран, който ще застане начело на обединената компания.
Обединявайки две различни, но феноменално силни марки, ще имаме водеща пазарна позиция във Великобритания, Ирландия, Австралия и САЩ, каза той.

След новината за сделката акциите на Пади пауър и Бетфеър скочиха със съответно 18 процента и 17 процента. Акционерите на Пади пауър ще държат 52 процента от новата компания, а акционерите на Бетфеър – останалите 48 процента. Обединената група ще бъде лидер във Великобритания с пазарен дял от 16 процента, според браншови данни.

Пади пауър е по-голямата от двете букмейкърски къщи с пазарна капитализация от 3,46 млрд. евро, докато капитализацията на Бетфеър е 2,43 млрд. евро.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *