Спад на акциите в Европа, САЩ и Азия, заради икономическата политика на Китай

Европейските акции паднаха до триседмично дъно, след като министърът на финансите на Китай опроверга спекулациите, че правителството на страната ще стимулира икономическия растеж, пише Bloomberg. Американските акции също се понижиха, след като цените на стоките се сринаха до пет годишно дъно. Азиатските акции паднаха до тримесечно дъно.

Stoxx Europe 600 Index се понижи с 0,5 на сто до 346,69 в края на търговията в Лондон. Бенчмаркът напредна с 1,2 на сто през миналата седмица, след като Шотландия гласува да остане в пределите на Обединеното кралство, а Федералният резерв на САЩ обяви, че лихвените проценти няма да се повишават в скоро време.

Акциите на Tesco Plc паднаха до най-ниската си стойност от 2003 г. насам, заради започнало разследване на счетоводните практики на компанията.

В САЩ индексът S & P 500 регистрира най-големия си спад от 05 август насам, като се понижи с 0,8 на сто в 4 часа следобед на борсата в Ню Йорк. Бенчмаркът напредна рекордно през миналата седмица.

MSCI All-Country World Index изгуби 0,8 на сто, а индексът MSCI Emerging Markets се срина с 1.3%. Индексът Russell 2000 отстъпи с 1,5 на сто, което е най-големият спад на показателя от седем седмици насам.

Доходността на 10-годишните държавни ценни книжа намаля с 1 базисен пункт до 2.56%.

Индексът MSCI Asia Pacific Index (MXAP) загуби 0,8 на сто до 143,41 в 18:46 ч. на борсата в Хонгконг.

Южнокорейският индекс Kospi падна с 0.7% Сингапурският Straits Times Index изгуби 0,3 на сто.

Shanghai Composite Index се сви с 1.7%. S & P / ASX 200 Index се понижи с 1,3%, а японският Topix падна с 0.1%.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *