Технически анализ за 31.07.2009

EUR/USD
Низходящия моментум по евро/долар беше прекъснат вчера. На четиричасовата графика можем да видим, че след пробива от разширяващата формация цената се оттегли нагоре и не успя да остане извън формацията. Говорейки технически, отдръпването или натиск след пробив нагоре или надолу е нормално и често случващо се на пазара и колкото по-дълго цената остане извън формацията, низходящия сценарий ще остане непокътнат. Днес в САЩ излизат данните за БВП, които би трябвало да са доста важни. По-лош от очаквания БВП би трябвало да е добре за зелените пари и е възможно да видим по-нататъшно отслабване на еврото към 1.3870, докато по-добрите данни биха могли да закрият низходящите изгледи и вероятно да предизвикат значителна сила за еврото с ретестване още веднъж на 1.4336.

GBP/USD
Паунд/долар не успя да продължи низходящия импулс вчера, достигайки врън на 1.6524 и закри на 1.6493. Със сигурност не видяхме значително движение и ясна посока досега, но днес публикуването на важните данни за БВП в САЩ може да предизвика значимо движение и по-ясна посока. По-лоши от очакваното данни може да се окажат добре за долара и би трябвало да имаме низходяща инерция с тестване на трендлинията подкрепа (на дневната графика) и ако тя бъде пробита, ще имаме бъдещ низходящ сценарий с тестване на ключовото ниво 1.6000. Обаче, по-добър от очакваното БВП би трябвало да е добре за кабела и да ни даде потенциален възходящ сценарий с ретестване на района на 1.6660.

USD/JPY
Долар/йена имаше значителен възходящ моментум в четвъртък. Формацията „троен връх” беше нарушена нагоре, индикирайки потенциални възходящи изгледи с тестване на 96.50-97.00. Въпреки това е още твърде рано за бичи перспективи в средносрочен период, тъй като всъщност двойката е още под трендлинията на съпротива. Текущата мощ на биковете може би е достатъчно силна, за да тества трендлинията, но докато не я пробие, възходящия сценарий още не е потвърден. В краткосрочен период колкото по-дълго двойката остане над 95.30, за предпочитане е възходящата перспектива. Но веднъж търгувано под тази зона, бе трябвало да видим по-нататъшни низходящи изгледи.

USD/CHF
Вчера долар/франк имаше нерешително движение, сформирайки „дожи” на дневната графика. Както се вижда на четиричасовата графика, двойката опита да се покачи, но не успя да остане последователно над 1.0922. Важен рейндж ще бъде наблюдаван днес между 1.0922-1.0800. Пробив от рейнджа бе трябвало да ни даде по-ясна посока. Пробив над 1.0922 може да предизвика по-нататъшен възходящ импулс към 1.1022, докато пробив под 1.0800 ще доведе до бъдещ низходящ сценарий обратно към района на 1.0620.

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *