Технически анализ на валутите

автор:ФК ИК Популярна каса АД

EUR/USD
Евро/долар имаше низходящ моментум в петък. На четиричасовата графика може да се види, че цената тества трендлинията като подкрепа за пореден път, но трендлинията все още държи. Технически смятаме, че еврото е още под натиск и ако трендлинията бъде нарушена надолу, би трябвало да видим по-нататъшен низходящ импулс към ключовата подкрепа 1.3790. Първата подкрепа се вижда на 1.3920. Проив под това равнище ще предизвика по-нататъшен бичи моментум. Непосредствена съпротива е 1.4050, чийто пробив може да ни отведе в неопределена търговска зона. Индикатора CCI е на път да премине надолу -100 на часовата и четиричасовата графики, предполагайки потенциален низходящ натиск.

GBP/USD
В петък паунд/долар също имаше низходящ импулс. На четиричасовия таймфрейм се вижда, че мечата сила дойде след неуспешния пробив над 1.6660. Краткосрочните сигнали са низходящи с тестване на 1.6240, но остават неутрални в средносрочна перспектива. Най-близката съпротива е в района на 1.6475-1.6510. Първата подкрепа е на 1.6320. Пробив под тази зона ще предизвика по-нататъшно спадане на стерлинга към 1.6240. CCI премина надолу линията 100 на дневната графика, сигнализирайки за натиск надолу.

USD/JPY
Долар/йена направи възходящо движение в петък. На четиричасовата графика можем да видим, че сформирания триъгълник бе пробит нагоре, предполагайки бъдещо бичо продължение. Изглежда имаме добра съпротива около района на 98.80. Пробив над това ниво би трябвало да предизвика по-нататъшен бичи сценарий към 99.70. Най-близката подкрепа се вижда на 97.90.

USD/CHF
Долар/франк имаше в петък низходящ моментум. На четиричасовата графика можем да видим, че сформирания «чук» ни даде валидно възходящо предупреждение. Сигнали в кратки срокове са възходящи, но остават неутрални в средносрочен аспект. Първата съпротива за днес е 1.0750. Пробив на това равнище ще ни отведе в неясен търговски диапазон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *