Три банки вдигнаха лихвите по депозитите

Три банки са вдигнали лихвите по срочни депозити през ноември, става ясно от анализ на финансовия портал „Моите пари“ за ноември. При други две е регистрирано намаление. За сравнение през октомври 9 банки влошиха условията по срочните депозити.

Два от трезорите с повишени лихви са стартирали нови промоции по депозити със срок за 6 и 12 месеца. Третата кредитна институция е започнала да предлага нов 60-месечен депозит с нарастваща лихва, която в края на периода достига 3,20%.
Данните показват още, че кредитните институции не са били особено активни през ноември по отношение на кредитите.

Междувременно данни от проучване на БНП Париба „Лични финанси“ показват, че хората продължават да търсят заеми за обединяване на задълженията. 17,2% от анкетираните са посочили, че търсят потребителски кредит точно с такава цел. Най-често става въпрос за суми от порядъка на 5325 лв. 40,3% от потребителите търсят заеми за ремонт на дома, а средната сума, която теглят, е около 4056 лв. Данните показват още, че най-активни в търсенето на кредити са хората на възраст между 30 и 60 години. Обикновено жителите на големите градове като София, Пловдив и Варна по-често вземат заеми. Най-рядко финансиране търсят в Смолян и Търговище.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *