Хибридният облачен модел навлиза в бизнеса

Киберсигурността е по-важна от всякога за бизнес сектора, който до 2020 г. ще обработи 44 зетабайта или 44 трилиона гигабайта данни.

Компаниите все повече използват облачни технологии, за да подсигурят сигурността на своята информация.

Това заяви евродепутатът Ева Паунова в рамките на четвъртата годишна конференция, посветена на трансатлантическата дигитална икономика, която се проведе в Брюксел.

„Все повече се налага хибридният облачен модел, който позволява съхраняването на данни на частни и публични облаци, информира investor.bg. Това намалява разходите за бизнеса и му дава по-голяма гъвкавост“, посочи Паунова, цитирана от пресцентъра на ГЕРБ.

Според нея подробният анализ на големи масиви от данни (bigdata) чрез компютърни алгоритми е ключов двигател на нашата икономика.

„Вярвам, че свободното движение на данни в ЕС трябва да бъде гарантирано като петата свобода на единния пазар“, заяви още тя.

Евродепутатът е един от привържениците за създаване на законодателство, позволяващо свободното движение на данни между държавите членки. Според последна информация, Европейската комисия се отметна от плановете си за предлагане на такива правила, след като Франция открито се обяви срещу идеята.

През изминалата седмица 18 страни-членки, сред които и България, излязоха с официално становище в полза на законодателството, което, ако се приеме, може да добави 8 млрд. евро към БВП на ЕС.

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *