Четири поредни месеца на понижение за Twitter

Акциите на социалната мрежа Twitter завършват четвърти пореден месец на загуба и се намират на 6 долара от първоначалната емисионна цена от първичното публично предлагане, което беше осъществено през ноември миналата година. Инвеститорите определено загубиха голяма част от доверието си в компанията, след като в две поредни тримесечия тя отчита разочароващ ръст на потребителите.

В петък акциите на интернет компанията изтриха 4.6% от стойността си до ниво от 32.44 долара, имайки в предвид, че първоначалната емисионна цена беше 26 долара за брой.

Само за месец май, акциите на Twitter са се понижили със 17%, което е най-големият им месечен спад, а от началото на 2014 година компанията е изгубила 50% от пазарната си капитализация.

Макар че Twitter има 255 млн. активни потребители през първото тримесечие от годината (което е доста внушително за 6-годишна компания), инвеститорите се опасяват, че интересът към платформата за кратки съобщения намалява и тя никога няма да успее да достигне Facebook и неговите 1.3 млрд. потребители.

Позитивните фактори за Twitter са големият ръст в приходите и очакванията, че фирмата ще бъде един от основните играчи в онлайн рекламата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *