Ще остане ли SOFIX 500 в историята?

Възходящият импулс на БФБ отслабна. Като изключим сделката за 250 хил. с акции на Холдинг Кооп – Юг АД, оборотът от днешната търговия не успя да достигне половин милион лева, а SOFIX завърши с минимално отклонение.

Очевидно шоковете за кратко време освободиха от акции голяма част от потенциалните продавачи във формиралата се от началото на миналия месец корекция. Големи обеми акции бяха изтъргувани през последните два дни на миналата седмица, когато SOFIX достигна втория таргет на разглеждания от мен сценарий на корекцията при 500 пункта. След това пазарът възстанови не само загубите от банковите паники, а достигна нива от 16 юни. Това затвърждава 500 като изключително значима подкрепа.

Вероятно в близките дни и седмици предлагането отново да натежи. Нежелание за продажби в близост до 500 или агресивно търсене биха били индикации за това, че корекцията по цена е приключила и е въпрос на време да се формира следващият възходящ импулс на БФБ с първи таргет 580 пункта. Пробив там би отключил нов ръст към 620.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *