Ще се стигне ли до нова битка за бюджета на САЩ?

Демократите в Сената на САЩ няма да правят предложения за промени в бюджета на страната за следващата фискална година, увери ръководителят на Бюджетната комисия Пати Мъри, цитирана от MarketWatch.

Сенатор Мъри от Вашингтон, която участваше активно в преговорите за двугодишното споразумение за бюджета на САЩ с председателя на Бюджетната комисия на Белия Дом Пол Райън, казва, че няма нужда от резолюция за финансовия план за фискалната 2015 г., тъй като разходите вече са определени.

Според нея фокусът на работа трябва да се измести върху изпълнението на вече договорения бюджет за следващите две години, а не да се създава допълнителна несигурност за домакинствата и предприятията.

Изказването на Мъри идва само няколко дни преди президентът Барак Обама да предложи свой бюджетен план за следващата година.

Републиканците също възнамеряват да представят свой финансов план. По-рано тази седмица председателят на Камарата на представителите на САЩ Джон Бейнър заяви, че предстои гласуване на партийно ниво на плана, предложен от Райън.

В края на миналата годинасенаторът от Демократическата партия Пати Мъри и републиканецът Пол Райън постигнаха консенсус за финансирането на най-голямата икономика в света. Партиите обсъдиха бюджета, след като през октомври правителството спря да работи.

Властите ще разполагат с 1,012 трлн. долара за разходи за фискалната 2014 г. и с 1,014 трлн. долара за 2015 г.

Бюджетната служба към Конгреса пъкпредвижда, че бюджетният дефицит на САЩ през тази година ще бъде най-малкият като процент от БВП от 2007 г.насам, след като по-силният икономически растеж повишава данъчните приходи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *