Panasonic със сериозна инвестиция във фабрика за батерии на Tesla

Японската компания за електроника Panasonic ще инвестира сериозни средства във фабрика за батерии на американската марка Tesla. По думите на изпълнителния директор на фирмата Казухиро Цуга те ще вложат „десетки милиарди“ йени във въпросното предприятие, пише „Бизнес инсайдър“.

По думите на Цуга инвестицията в йени ще бъде добра, тъй като валутата е останала стабилна. По отношение на конкретната сума, която Panasonic предвижда да отдели за фабриката на Tesla, той все още отказва коментар.

В момента американската автомобилна компания Tesla изчиства последните детайли около проекта за нова производствена база за по-евтини батерии за своите електрически коли. От своя страна от Panasonic се договориха с тях да произвеждат части за въпросните батерии като ще осигурят и част от средствата, необходими за изграждането на новото предприятие.

Преди време в международни медии беше публикувана информация, чеTeslaпланира да построи своята фабрика за батерии в близост до град Рино в щата Невада. Фирмата може да стане собственик на индустриален център в района в размер на над 427 квадратни километра и да построи там свое предприятие.

ОтTeslaса се ангажирали да създадат 22 хил. работни места на Невада. 6500 от тях ще бъдат за работници в бъдещата им фабрика, в която ще се произвеждат литиево-йонни батерии за електрически автомобили. Нейното изграждане ще струва около 5 млрд. долара на компанията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *