Американският сенат одобри проектобюджет за въоръжените сили

В законопроекта са включени разходи в размер на 115 млрд. долара за операцииите в Ирак и Афганистан, а също 16,9 млрд. долара за реализиране на програма за обезпечаване на националната сигурност в рамките на министерството на енергетиката. Освен това документът предвижда възможност заподозрени в тероризъм лица да бъдат държани във военни затвори неограничено време без съд и следствие. Администрацията на САЩ се обяви рязко против тази и някои други мерки. Съветниците на президента Барак Обама обаче му препоръчаха да не налага вето на документа.
Законопроектът включва също няколко финансови санкции срещу Иран и спира финансовите военни помощи за Пакистан, докато Конгресът не бъде убеден, че Исламабад действително работи за пресичане на оръжията, използвани в засади срещу американски войници, съобщава Асошиейтед прес.
Според документа военният бюджет е с 26,6 млрд. долара по-малко от исканото от администрацията на Обама и с 47 млрд. долара по-малко в сравнение с настоящия за Пентагона. Предстои законопроектът да бъде подписан от президента Барак Обама.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *