Биткойн е пред изправяне пред опустошителен срив от 50% – според анализатора Бенджамин Коуен

Коуен предполага, че през останалата част от 2023 г. Биткойн вероятно ще се търгува в диапазона от $12,000 до $35,000.

Ако анализът на Коуен се окаже верен, BTC може да стане свидетел на понижение с над 50% спрямо сегашните си цени, достигайки долната граница на прогнозирания диапазон. От друга страна, активът може и да поскъпне с над 30%, за да достигне горната граница.

Въз основа на предположенията си, Коуен смята, че Биткойн вероятно ще се колебае между $12,000 и $35,000 през тази година. Той признава, че е възможно да не е прав, но предлага това като общо предположение.

Според Коуен негативните пазарни настроения се очаква да допринесат за потенциален спад в представянето на Биткойн през втората половина на годината.

Коуен очаква, че ако Биткойн отбележи увеличение на стойността си през тази година, то вероятно ще се случи през първата половина, подобно на наблюдаваното през 2019 г. От друга страна, втората половина на годината ще бъде време на предимно спад за Биткойн, като този сценарий е свързан с повишена вероятност от рецесия.

Тъй като Биткойн съзрява, Коуен прогнозира, че водещата криптовалута ще изпита намаляваща възвръщаемост по отношение на ценовите печалби.

Той предполага, че възвръщаемостта постепенно намалява от един пазарен цикъл до следващия, дори и в годините, водещи до халвинга. Макар че Биткойн все още може да поскъпне, очаква се да покаже намаляваща възвръщаемост в сравнение със значителния ръст, наблюдаван през 2019 г.

През тази година Биткойн нарасна приблизително с 341% от дъното си през 2018 г. В сравнение с най-ниската си точка през 2022 г., Биткойн е отбелязал увеличение от около 100%.

Към момента на изготвяне на статията, Биткойн се търгува на цена около $27,336.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *