Близо два пъти повече компании използват блокчейн

Повече компании използват блокчейн, разкри неотдавнашно проучване, съставено от многонационалната мрежа за професионални услуги Deloitte.

САЩ изпреварват Китай и Европа по разходи за блокчейн - Финансови ...

Интересното е, че Азиатско-Тихоокеанският регион изглежда е водещ по въпроса с най-много случаи на използване на технологията за разпределената счетоводна книга (DLT).

Блокчейн ‘узрява’

Deloitte изследва близо 1500 висши ръководители и практици от големи компании от 14 страни, включително Канада, Великобритания, САЩ, Сингапур, Израел, Китай и Германия. В третото си годишно проучване фирмата установи, че големите организации все повече обичат да използват технологията, вместо да я разглеждат като „голям потенциал“.

Както се вижда на графиката по-горе, много повече мениджъри отговориха, че DLT в крайна сметка ще постигне масово приемане, че има убедителни ползи за бизнесите и че ако компаниите не успеят да го използват, те ще загубят конкурентно предимство. Интересното е, че процентът на хората, които смятат блокчейн за надценена технология, също се е увеличил в сравнение с предишни резултати, информира cryptodnes.bg.

Как може Blockchain технологията да промени живота ни?

„Нашето проучване разкрива, че компаниите продължават да влагат трудно спечелени долари в блокчейн инициативи. Например, 82% от анкетираните казват, че наемат персонал с опит в блокчейн сферата или планират да го направят в рамките на следващите 21 месеца (спрямо 73% за миналата година.) APAC (Китай, Сингапур и Хонконг) служи като водещ регион в наемането [на подобни позиции].“ – гласи доклада.

Поради това развитие Deloitte стигна до заключението, че „докато блокчейн някога е бил класифициран като технологичен експеримент, сега той представлява истински агент на промяната, който засяга цели организации“.

Използване на блокчейн

Също така си струва да се отбележи, че няколко видни и големи организации вече са се обърнали към DLT за улесняване и опростяване на някои операции.

Както неотдавна бе съобщено, голямата американска компания за управление на индексни фондове, Vanguard Group, завърши първата фаза на пилотен блокчейн проект, предназначен да дигитализира издаването на обезпечени с активи ценни книжа.

Как ще се развива блокчейн технологията през 2020 година? - Money.bg

Друг пример идва от американския вестник, The New York Times. Екипът му за научноизследователска и развойна дейност тества проект, базиран на DLT, опитващ се да намали нарастващия брой на подвеждащи изображения в Интернет.

Докладът на Deloitte потвърждава тази тенденция. В него се посочва, че процентът на анкетираните, които казват, че техните компании вече са въвели блокчейн в производство, се е увеличил от 23% през 2019 г. на 39%. Проучването определя, че фирмите с по-високи приходи използват повече блокчейн.

 

Региони за използване на DLT

В своите проучвания Deloitte се опитват да различат как различните региони разглеждат технологията, като ги разделя на Азиатско-Тихоокеанския регион, Европейския съюз (включително Великобритания), САЩ и Канада, и Близкия изток.

Що се отнася до ЕС, блокчейн остава „приоритет, като различните пазари възприемат ясно позитивни, макар и различни подходи към технологията“. Същото се отнася и за САЩ и Канада, продължи доклада..

Блокчейн технология открива измамите с документи - Финансови новини

Обединените арабски емирства са лидер в сферата в Близкия изток с повечето реални случаи на употреба.

„В Азиатско-Тихоокеанския регион ние продължаваме да виждаме силна вяра в стратегическата стойност на блокчейн.“

Част от растежа в Азиатско-Тихоокеанския регион може да се дължи на развитието, възникващо в Китай. Най-населената нация в света открито приема блокчейн откакто президентът Си Дзинпин призова за повече инвестиции в технологията през 2019 г.

 

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *