Борисов е дал 228 обещания, изпълнил е едва 27

Това обявиха на пресконференция в БТА Константин Павлов и Асен Генов от Фондация „14 януари“, които представиха дадените и реализирани обещания на управляващите през изминалите почти 75 процента от мандата им, предаде Дарик радио.  По думите на Павлов и Генов политиците дават най-много обещания за пътно строителство и магистрали.
За целия период на управление на ГЕРБ от 27 юли 2009 г. до днес са дадени общо 541 обещания. Най-много от тях са за инфраструктура – 85 на брой, за данъци – 42, еврофондове – 21, метро – 8, пенсионно осигуряване – 7, шистов газ – 4.
Изпълнени към този момент са 11 процента от дадените обещания. За останалите обаче още не може да се твърди какво ще бъде развитието им, тъй като мандатът на управляващите все още не е приключил.
Министър-председателят Бойко Борисов е с най-много дадени обещания – 228 (или почти 50 процента от общия брой). Категорично изпълнени към момента са 27 от тях, а частично реализирани – 9. За 47 се смята, че са категорично неизпълнени.
Сферите, в които премиерът е давал обещания, са пътища и инфраструктура, промени в законодателството, строежа на метрото, борбата с престъпността и къде ли не още , посочва БТА.
След него се подрежда вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков с 47 обещания. До този момент той е изпълнил 4, не е успял – 5, а останалите все още са в движение.
Третото място в класацията за обещания е за другият вицепремиер – министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. От общо 26 дадени обещания, той е изпълнил едно (регистъра с дарителите в МВР), продължава да работи по 5.
Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов заема четвъртото място с девет обещания, две от които изпълнени и три не.
От организацията са се обърнали към всички министерства за поетите и изпълнени от тях обещания и са получили отговори само от четири – на финансите, на вътрешните работи, на културата и на образованието.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *