Българската стопанска камара връчва годишните си награди за принос в икономиката „Ин-5“

Името на наградите отразява петте стълба на икономическия просперитет – индустрия, инвестиции, иновации, интелект и инициатива

Днес от 12.00 часа в Гранд Хотел София ще се състои официалната церемония по връчването на годишните награди на Българската стопанска камара – „Ин-5“, за принос в развитието на българската икономика през 2005 г.

Името на наградите – „Ин-5“, отразява петте основни стълба на икономическия просперитет – индустрия, инвестиции, иновации, интелект и инициатива.

Призът се връчва всяка година около 25 април – датата на учредяване на БСК, на фирми, научни колективи, физически лица и медии с особен принос за развитието на българската икономика.

Това е второто издание на конкурса – наградите „Ин-5“ бяха учредени през 2005 г. по повод честването на 25-годишнината на БСК.

Степените на наградите са три:

Голямата награда – статуетка „Икар“ (изработена от скулптура Слави Минеков), Сертификат и вписване в Почетната книга на БСК

Почетен знак на БСК и Диплом

Реверен знак и Грамота

Награди с различни степени ще получат следните фирми*:

Амилум България ЕАД – Разград

Асарел Медет АД – Панагюрище

Бизнес иновационен център „ИЗОТ“

ДЕИК – Христо Грозданов – Пловдив

Екофол АД – Търговище

Енергия АД – Търговище

Ер Ликид България ЕООД – Пирдоп

Ес енд Би Индастриал Минералс (Бентонит) – Кърджали

Лудогорие АД – Кубрат

Майнинг Мениджмънт България ООД – Челопеч

Монтажи Варна АД – Варна

Овергаз инк. АД – София

Пластмасови изделия АД – Средец

Фикосота ООД – Шумен

За принос в развитието на работодателските организации ще бъдат отличени:

Съюз на пивоварите в България

Асоциация на Млекопреработвателите в България

За обективно и всеобхватно отразяване на икономическата проблематика, както и за активно партньорство с Българската стопанска камара ще бъдат наградени и представители на медиите.

За да връчат наградите, участие в церемонията са потвърдили: министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров, министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов, и изпълнителният директор на Агенцията за насърчаване на малките и средните предприятия Станимир Бързашки. Поканени са още: министър-председателят на Р България Сергей Станишев, вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин, министърът на транспорта Петър Мутафчиев, министърът на финансите Пламен Орешарски, и изпълнителният директор на Агенцията за инвестиции Стоян Сталев.

* Подреждането е по азбучен ред, а степените ще бъдат обявени на самта церемония.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *