В Москва откраднаха милиони долари и евро от квартирата на безработен юрист

Обир на века, мошеническа инсценировка или просто опит за присвояване на чужди пари е вчерашната сензационна кражба в Москва на милиони долари и евро от квартирата на безработен юрист. Докато милицията продължава да разследва мистериозното изчезване на огромната сума, съмненията и въпросителните стават все-повече.

Фантастичната сума от 6 милиона долара и 7 милиона евро засега фигурира само взаявлението на потърпевшия. Проверявайки версията на безработния 33-годишен юрист, разследващите недоумяват, как е възможно толкова много пари да се превозват из града със случайно хванато на улицата частно такси и да се оставят без надзор за няколко дни в празна квартира. Жертвата на дръзкия обир твърди, че е теглил парите от московска банка, след което ги сложил в куфар и ги оставил в жилището си през уикенда, докато имал работа извън града. Когато се прибрал в понеделник сутринта, с изненада открил, че милионите липсват.Парите били чуждо наследство, което той обещал да осребри в брой и да занесе в родния си град Новосибирск.
Междувременно банкови експерти изчислиха, че посочената от потърпевшия сума е с тегло близо 130 кг и обем около един кубически метър и по никакъв начин не е по силите на един човек да я пренася сам.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *