ГЕОРГИ ТЪРНОВАЛИЙСКИ Е НАЗНАЧЕН ЗА ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР НА ФИНАНСИТЕ

Един от досегашните заместник-министри на финансите Кирил Желев е подал молба за пенсиониране, която е била уважена. Неговият пост ще бъде зает от досегашния зам.-шеф на Националнатаагенцияпо приходите Георги Търновалийски,съобщиха от пресслужбата на правителството.

Търновалийски е дългогодишен служител на НАП Пловдив. Заемал е длъжности от инспектор по приходите до директор на дирекция „Обжалване и управление на изпълнението“ в периода от 2006 до август 2009 г. За известно време в този период той оглавяваше и НАП – Пловдив. Бил е кандидат за кмет на Града на последните местни избори.

Името на Търновалийски се свързва с това на пловдивския бизнесмен и местен „червен“ политик Георги Гергов. Преди да стане държавен данъчен служител, той е бил счетоводител на Гергов.

Наред с други неща, името на Гергов пък се свързва с прословутото приватизиране на Пловдивския панаир. През 2009 г. прокуратурата прекрати разследване срещу Георги Гергов по сигнал на тогавашния депутат от РЗС Яне Янев и на колегата му Димитър Абаджиев за незаконни сделки за придобиване на имоти в Пловдив и приватизацията на панаира. В сигнала се намесваше и името на Търновалийски, който като данъчен служител е прикривал далаверите на Гергов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *