Германия ще придобие блокиращ дял в Lufthansa

Германия се съгласи да помогне на авиокомпанията Lufthansa със спасителен пакет на стойност около 9 милиарда евро (9,74 милиарда долара) в замяна на блокиращ миноритарен дял и един или два мандата в надзорния съвет, според източници от компанията, цитирани от Business Insider.

Луфтханза“ губи един милион евро на час - Flashnews

Представители на правителството и водещия германски авиопревозвач са се договорили по тези ключови точки в понеделник, но главният изпълнителен директор на Lufthansa Карстен Шпор не е участвал официално в дискусиите, твърди изданието, цитирано от Ройтерс.

В статията се казва, че Шпор се надява да има официална сделка с канцлера Ангела Меркел и финансовия министър Олаф Шолц още днес.

Луфтханза" навлиза в драстично преструктуриране. Закрива ...

Business Insider цитира източници от преговорния екип, като казва, че е малко вероятно пакетът да бъде отворен на този етап.

Lufthansa отказа коментар по темата, а германското правителство все още не е коментирало новината.

Миналата седмица Ройтерс цитира хора, близки до темата, като заявиха, че Lufthansa има за цел да финализира спасителен пакет държавна помощ на стойност до 10 милиарда евро тази седмица, след като коронавирус кризата принуди авиокомпанията да приземи почти всички свои самолети.

Свят :: Германия сглобява правителство :: Monitor.bg

По-рано този месец Шпор заяви, че Lufthansa ще търси държавна помощ в Австрия, Белгия, Германия и Швейцария, птъй като компанията губи по 1 милион евро на час, което означава, че паричните й резерви от 4 милиарда евро ще бъдат недостатъчни.

Министърът на транспорта Андреас Шойер заяви в понеделник, че одобрява подкрепата за Lufthansa, но подчерта, че авиокомпанията трябва да е в състояние да работи гъвкаво.

Правителството на Германия прие спорния пакет за климата - News.bg

Политици заявиха в неделя, че управляващата коалиция на Германия е разделена по въпроса дали държавата трябва да участва в управлението на Lufthansa в замяна на спасителен пакет.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *