Главният финансов директор на Пощенска банка Петя Димитрова е назначена за Прокурист на банката

От този месец досегашният главен финансов директор на Пощенска банка – Петя Димитрова, поема функцията и на прокурист на финансовата институция.

С назначението й на тази позиция Пощенска банка (PostBank.bg) продължава традицията си да промотира български мениджъри в ръководния си екип.

„Този избор отговаря изцяло на критериите на нашата банка за енергичен и бързо развиващ се екип. Личните качества на г-жа Димитрова са подсилени от богатия й международен опит в областта на финансите. Оценяваме нейния принос в развитието на банката през последните три години“, коментира г-н Антъни Хасиотис, главен изпълнителен директор на Пощенска банка.

Благодарение на своя професионален опит и новаторските си виждания, Петя Димитрова съчетава в себе си един от основните принципи на банката – богат международен опит и постоянен стремеж за развитие.

Професионалната си квалификация тя получава във водещите финансови центрове на Европа.

Англия, Гърция, Холандия и Белгия са само част от страните, в които г-жа Димитрова усъвършенства идеите и качествата си.

Работата й както за водещи финансови и икономически институции в България, така и за международни организации като Европейската комисия и Световната банка, потвърждават личностните й характеристики.

Преди да постъпи в Пощенска банка през 2003 г., Петя Димитрова работи като старши мениджър и одитор в ПрайсуотърхаусКупърс-България.

Малко след назначаването й в Пощенска банка заема длъжността главен финансов директор, където се грижи за цялостното управление на финансовите ресурси на банката.

С ефективните си комуникационни качества тя е ценен кадър за развитието и усъвършенстването не само на паричните капитали на финансовата институция, но и на човешките ресурси.

Личните си предимства Петя Димитрова оценява като основа, върху която да трупа и доусъвършенства събрания до сега опит.

Най-важен фактор за успешното развитие на финансова институция според г-жа Димитрова е единната работа на целия екип: „От междунардния си опит научих, че финансовият сектор е не само цифри, а изисква много и различни виждания и нестандартни решения, които само един сплотен и добре работещ екип може да донесе“, заявява Петя Димитрова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *