Градове-градини спасяват икономиката на Великобритания

 
Идеята е по този начин да се подпомогне „възраждането на икономиката“, обясни Клег.
Той отхвърли критиките на опозицията и исканията им за оттегляне на управляващите от властта, като настоя, че има „задължението и способността” да поведе либерал-демократите и на следващите избори.
Британският вицепремиер отхвърли твърденията на консерваторите, че се е превърнал в пречка, и каза, че е готов да подпомогне възстановяванетон британските индустриални области, което по думите му ще отнеме повече време от очакваното.
В интервю за вестник “Таймс”, цитирано от Фокус, Клег казва, че той и Дейвид Камерън са решени да запазят коалицията до 2015 г.
Никой не твърди, че управлението в този момент ще е като „разходка в парка“, особено при състоянието на икономиката и задълбочаването на кризата в еврозоната. Това, което не се прави в такива моменти е да се откажеш и да си изпуснеш нервите, допълва вицепремиерът
По думите му правителството е подготвило мерки, които да подпомогнат бизнеса и домакинствата. Те включват нови планове на финансовото министерство за застраховане на жилищните сгради, както и гаранции по инфраструктурни проекти и бизнес заеми.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *