Гроб на куче и човек – все по 30 лева

Една и съща е цената за гроб на куче и на човек в Пловдив. Стопанин на покоен домашен любимец ще плаща 30 лева с ДДС за ползване на гробно място в продължение на 5 г. Същата е и цената за човешки гроб в траурен парк „Централен“.
Това предвижда изменението на наредбата за определяне на местните такси и цени на услугите. Тя ще бъде гласувана на предстоящата сесия в понеделник, съобщи Plovdiv24.bg
30 лева струва и човешки гроб в траурен парк „Централен“, но за 15 години напред. „Няма грешка в цифрите“, потвърди шефът на „Траурни дейности“ Константин Попов. Той обясни, че правото третирало животните като предмети и затова таксата за гроб на куче е определена по Закона за отдаване на общинска собственост. Най-дългият срок в него е 5 г., а сумата е 30 лева, обясни Попов.
След изтичане на 5-годишния срок, стопанинът на покойния домашен любимец трябва да отиде в „Траурни дейности“ и да доплати, но ако желае.
По същия начин е регламентирано и за хората. Цените за гроб са различни в зависимост от местоположението на траурните паркове. За „Централен“ таксата е 30 лева за 15 г. На Драгановите и Рогошките гробища тя е 20 лева, а в Коматево и Прослав – 10 лева. Откупуването на гроб за вечни времена на хора е 300 лева в траурен парк „Централен“, по 200 лева е на Рогошко шосе и в район „Южен“ и по 100 таксата за двата отдалечени квартала.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *