Декларациите са по-важни от лимузините

Непрекъснато правим проверки за имущественото състояние на своите служители. До края на май всяка година всеки в НАП е длъжен да подаде декларация, в която се описват движимото и недвижимото имущество, както и това на съпругата или съпруга.
Това казва директорът на НАПКрасимир Стефановпред вестник „Стандарт“. Според него от началото на 2009 г. до момента са проверени имущественото състояние и доходите на 43-ма служители. За 10 от тези служители са открити разминавания на имущество и доходи и в момента им се извършват проверки и ревизии.
„Ще ви информирам, когато приключат. Много пъти съм го казвал публично, ще го повторя и пред вас. Корупция в НАП няма да толерирам“, казва още директорът на НАП.
Относно ревизиите на футболните клубове Красимир Стефанов казва, че най-общо констатациите от тези ревизии са две.
„От една страна, масово клубовете плащат данъци и осигурителни вноски върху минимални заплати и от друга – не отчитат всичките си приходи и печалби. Натъкнахме се и на футболните клубове, които все още са регистрирани като дружества с нестопанска цел. Те въобще не са водели счетоводство, не са регистрирани по ДДС и не отчитат приходите си от стопанска дейност, от рекламни договори и т. н.“, подчертава Стефанов.
На въпрос дали може да се стигне до отнемане на някои от скъпите автомобили на футболистите той отговаря: „Възможно е, да. Ако футболистът не може или не иска да си плати данъците, законът позволява на НАП да запорира автомобили или да забраним на собственика на недвижим имот да го продава. Но за мен по-важният въпрос не е чий мерцедес сме запорирали, а повече хора в България да плащат данъци върху реалните си възнаграждения“, казва още директорът на НАП Красимир Стефанов.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *