Доларът поевтинява

Зелените пари поевтиняха до четиримесечен минимум спрямо австралийския долар, докато азиатските индекси отбелязаха четвърто поредно повишение. Това повиши търсенето на рискови активи от страна на инвеститорите.
Австралийският долар поскъпна до ниво над ключовото 1.0500, като се разменя спрямо щатския такъв рано сутринта при 1.0525.
Еврото се търгува с минимално повишение спрямо щатската валута при 1.2280 за долар.
По-нататъшно въздействие върху посоката на търговия на единната валута най-вероятно ще окажат данните за безработицата в Еврозоната. Очаква се тя да се повиши до нов исторически максимум при ниво от 11.2 през юни спрямо 11.1% през май.
„Пазарът залага около 80% шанс за нова програма от стимули от страна на ФЕД в бъдеще“, коментира Ясуширо Кайзаки, валутен стратег в Sumitomo Mitsui Trust Bank, цитиран от Bloomberg. „Най-лесното нещо, което ФЕД може да направи на този етап, е да промени тона си в посока на запазване на ниски лихви до 2014 г.“, допълва още специалистът.
Щатският долар се разменя при нива от 78.20 спрямо японската йена, която е поскъпнала с 2% през този месец.
По-рано през месеца председателят на ФЕД заяви, че управляваната от него институция търси начини за по-нататъшно подобрение при пазара на труда и безработицата за поддържане на стабилен икономически ръст.
Търсенето на евро се подкрепя до голяма степен от изявлението на президента на ЕЦБ, че финансовата институция ще направи всичко възможно в подкрепа на единната валута.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *