Драконовски мерки за сигурност за икономическия форум в Давос

Затворено е въздушното пространство над швейцарския град Давос, където утре започва Световният икономически форум.От 8,00 ч. местно време днес е забранено прелитането на всички самолети и други летателни апарати в зона с радиус 46 километра от Давос, съобщи федералният департамент на отбраната, гражданската защита и спорта, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Ограниченията ще бъдат свалени на 31 януари, ден след приключването на форума. Изключения ще се допускат за самолетите на VIP гостите, но им трябва разрешение от швейцарските военновъздушни сили. Те охраняват въздушното пространство над Давос със самолети ФА18 и „Тайгър“, подпомагани от австрийската военна авиация.

Засилени мерки за сигурност са въведени и на земята, в района на градчето и околностите, където близо 4000 военни съдействат на полицията. Под засилена охрана са вече всички стратегически обекти наоколо, по-специално инфраструктурата за снабдяване на Давос с вода и електроенергия. В региона са сложени заграждения с дължина 18 километра, използвани са и 1000 чувала с пясък.

41-та сесия на Световния икономически форум в Давос ще се проведе от 26 до 30 януари с участието на над 2500 представители на властта, бизнеселита и обществените организации от 100 държави. Очаква се форумът да бъде посетен от 35 държавни и правителствени глави и от 80 министри.

В дискусиите ще участват 8 управители на централни банки, 50 ръководители на водещи международни организации, над 250 представители на гражданското общество, лидерите на десетки неправителствени организации, добавя агенцията.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *