”Епъл” рапортува за продадени един милиард айфони от 2007 г. досега

От  „отхапаната ябълка“ информираха, че от старта на първия модел на айфон преди десет години на пазара,  досега са пласирани повече от един милиард айфони. Началото е през вече далечната 2007 година, когато „Епъл“ (Apple Inc) съобщи, че е пуснат първият модел на този смартфон, предадоха АФП и БТА.

Началото е през вече далечната 2007 година, когато „Епъл“ (Apple Inc) съобщи, че е пуснат първият модел на този смартфон, предадоха АФП и БТА.

„Миналата седмица достигнахме нов важен етап, когато продадохме милиардния айфон“, каза Тим Кук, главен директор на технологичната компания.  На традиционната среща със служители на компанията той заяви с оправдана гордост, че айфонът е променил света и е станал важна част от всекидневието на хоратап от държави по цял свят.

Продажбите на айфони продължават да носят най-голям дял от приходите и печалбата на американската компания, Въпреки че отчитат  сериозен спад спад за второ поредно тримесечие, продажбите на айфони продължават да държат преобладаващият дял от приходите и печалбата на  водещата американската компания.
Стефан ПРОНЧЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *