Италиански бизнесмени искат да инвестират в български пътища

Италиански бизнесмени проявяват интерес към инвестиции в областта на инфраструктурата, околната среда и енергетиката в България.

Това каза посланикът на Италия в София Марко Контичели. Предприемачите ще дойдат на форум, които се организира в рамките на италианския фестивал в България, който ще обхване целия месец юни.

„Целта на конференцията е да се предостави информация за инфраструктурни проекти в България и да се установи сътрудничество между италиански и български фирми за съвместни дейности”, поясни Контичели. На конференцията, която ще се проведе на 5 и 6 юни, ще вземат участие 31 италиански фирми.

Сред новостите на тазгодишното издание на фестивала ще бъде и семинар посветен на реставрацията на фрески, мозайки и артефакти от камък. В отредените за това два дни ще се проведат научни срещи с италиански лектори, които да запознаят българските си колеги с новите техники и методи, с които работят, както и ателиета за обучение по реставрация, където ще могат да се запознаят с новите материали за реставрация.

По време на фестивала по повод националния празник на Италия – 2 юни, в цялата страна ще бъдат представени и традиционни италиански вина и специалитети, както и богата културна програма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *