Кой е най-богатият европеец

Кой е най-богатият европеец.Агенция Bloomberg определи най-богатия човек в Европа и това е президентът на компанията Louis Vuitton Moët Hennessy Бернар Арно.

Резултат с изображение за луи витон

Той изпревари доскорошния лидер испанския предприемач Амансио Ортега, основател и бивш президент на Inditex.

Състояние на Бернар Арно се оценява на 70,7 милиарда долара.

В световната класация на най-богатите хора французинът заема четвърто място, като преди него са собственикът на Amazon Джеф Безос, основателят на Microsoft Бил Гейтс и американският бизнесмен Уорън Бъфет, информира jivotatdnes.bg.

Основателят на фирмата дизайнерът и предприемач Луи Вюитон е роден на 4 август 1821 година в малко селце в планинския регион Юра във Франция. Произлиза от семейство от отдавна установена работническа класа, предците на дизайнера са били дърводелци, фермери и шапкари. Баща му, Ксавие Вюитон, е бил фермер, а майка му – шапкарка.

Майката на Луи Вюитон умира, когато той е само на 10 години, а малко по-късно баща му се жени отново. Легендите говорят, че доведената майка на Луи Вюитон е била толкова сериозна и сурова, че е била достойна за ролята на мащехата в Пепеляшка. Упорито и вироглаво дете, дизайнерът страда заради своята доведена майка и отегчен от провинциалния живот, Вюитон решава да избяга в столицата – Париж

В първия ден на пролетта през 1835 година, на 13-годишна възраст, Вюитон напуска дома си и пътува за Париж… пеша. Пътешествието му отнема повече от две години, в които си намира временни работни места, колкото да изкарва за храна и отсяда буквално където намери. След близо 470 мъчителни километра, дизайнерът пристига в Париж през 1837 година на 16-годишна възраст в разгара на индустриалната революция, която дава почва за крайности – внушаващо благоденствие и крайна бедност, бърз растеж и опустошителни епидемии.

От работническа класа до голямата слава

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *