Кой е най-лошият ден за онлайн търговията

Категорична промяна в потребителското поведение разбива мита, че онлайн рекламите на потребителски стоки са най-ефективни през почивните дни, заявиха от технологичната компания RTB Housе, позовавайки се на резултати от глобално проучване.

Вече не пазаруваме през уикенда. Оказва се, че много по-често извършваме тази дейност през седмицата. Броят кликове и конверсии е особено висок във вторник, когато се наблюдават с 37% повече кликове и 43% повече конверсии на световните пазари.

Това окончателно прави събота най-лошият ден за електронната търговия – тогава покупките, които идват от онлайн реклама, падат до едва 11% от общия брой за цялата седмица, сочат резултатите от изследване на кампаниите за най-големите търговски марки в над 40 пазара по света.

Анализът на българския пазар показва леки разлики в потребителските навици. У нас онлайн банер рекламите достигат максималната си ефективност в петък, когато се наблюдава 60% ръст в конверсиите и 45% в кликовете, в сравнение със събота, информира technews.bg. Най-голямата активност пък е между 10 и 12 през деня (26% от всички конверсии).

 

 

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *