МВнР изпраща 129 служители в СИК в чужбина

Основната част от служителите – 115, са изпратени в Турция. Те са посочени от министъра на външните работи за членове на СИК. Представителите на МВнР ще участват във всички избирателни секции в южната ни съседка.
В останалите страни, в които се произвеждат избори, министерството е осигурило участие на служители от дипломатическите и консулски представителства. На тези президентски избори, след решение на ЦИК, в чужбина бяха открити 161 избирателни секции в 58 държави.
По заявка на министерството за изборите зад граница бяха отпечатани и разпратени 300 000 бюлетини, посочват от ведомството. Според Изборния кодекс, предаването на протоколите от секционните избирателни комисии зад граница става по електронен път веднага след приключване на изборния ден. Затова МВнР е осигурило 59 преносими устройства за секциите, провеждащи избори извън дипломатическите и консулски представителства.
Чуждестранни наблюдателиАкредитации за изборите са получили 6 чужди организации, които изпращат наблюдатели. Освен от ОССЕ, ПАСЕ и Конгреса на местните и регионалните власти в Европа, ще има представители и от датската неправителствена организация СИЛБА, партия „Зелените“ от Германия и Независимата национална избирателна комисия на Нигерия.
От МВнР посочват телефони за връзка с ведомството в изборния ден: 02/948-22-18 begin_of_the_skype_highlighting 02/948-22-18 ,  02/948-2936.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *