Медведев: Украйна да върне дълга на Русия от $3 млрд. или Киев да обяви фалит

Крим е пълноправна част от Руската федерация, обяви руският премиер Дмитрий Медведев в продължилото един час и половина интервю за основните руски електронни медии, съобщи кореспондентът на БНР в Москва.

Според руския премиер, независимо от всичко, което говореха украинските управници, това, което се случи със спирането на електричеството в Крим, не може да бъде наречено по друг начин освен като „геноцид и свинщина“.“ Украйна е длъжна да върне дълга от $3 милиарда на Русия“, заяви още Дмитрий Медведев.

„Няма да се примирим. Ще се обърнем към съда и ще поискаме обявяването на фалита на Украйна заради неплащане на заемите“, посочи още руският премиер. Той втвърди тона си по отношение руско-турските отношения и сваления преди две седмици от Анкара руски военен самолет над северна Сирия: „След унищожаването на нашия самолет – какво обикновено би направила една държава през 21 век – ще започне война. Защото това е пряко нападение срещу чужда страна. Разбира се, в сегашната ситуация войната е най-лошото нещо, което може да се случи. Именно по тази причина бе взето решение да не се отговаря симетрично на това, което направи Турция.“

Санкциите, които въведе Москва спрямо турските стоки ще повишат инфлацията в Русия с половин процент, коментира министър-председателят. Дмитрий Медведев отклони въпроса колко струва на Москва военната операция в Сирия, като казва, че това е тайна, но призна, че руското министерство на обраната не е получавало допълнителни средства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *