Момчето, което обезоръжи стрелеца в Сиатъл, е българин от град Ямбол

В САЩ почти през ден някой откачен открива стрелба в училище и избива невинни хора, което вече е съвсем нормално за тази страна.

След поредната екзекуция днес обаче България има герой.

Охранителят в университетското градче, който обезоръжава стрелеца в американския университет Сиатъл Пасифик, се оказа син на българина Краси Куртев, предаде Блиц. Краси Куртев е известен у нас със скъпарските партита, които организира като производител на пурите и цигарите „Дон Корлеоне“.

Куртев има съсобственост за производство на пури в малка фабрика в Хондурас. За постоянно живее в Чикаго, но често пътува до родния си Ямбол. Синът му Георги (Джордж) Куртев тренира бойни изкуства в Чикаго, заминава да следва в Сиатъл. Първоначално има намерения да учи за военен, но впоследствие се ориентира към правните науки. Георги имал приятелка американка (на снимката).

Засега поне един е убит, а седем души са ранени при стрелба в американското университетско градче в Сиатъл, щат Вашингтон, пише в. Seattle Times.Един от предполагаемите стрелци е арестуван, друг се издирва от полицията. Занятията в кампуса са преустановени, студентите са евакуирани.

Според лекарите, животът на ранените е вън от опасност. Други подробности за инцидента не се съобщават.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *