Най-богатите руснаци са загубили над 60 млрд. долара

Състоянието на най-богатите руски бизнесмени се е свило с 60,25 милиарда долара от началото на 2022 година.

Централната банка на Русия обяви подкрепата си за банките, на които са  наложени санкции - News.bg

Председателят на съвета на директорите на „Северстал“ Алексей Мордашов, чието състояние към 1 август 2022 година е намаляло с 8,2 милиарда долара до 20,6 милиарда долара, оглавява списъка с най-обеднелите руски милиардери, съобщи ТАСС, позовавайки се на Блумбърг, информира pariteni.bg.

Според данните от „Индекса на милиардерите“ на Блумбърг  (Bloomberg Billionaires Index) от началото на годината главният изпълнителен директор на „Новатек“ Леонид Михелсон е загубил 5,73 милиарда долара и състоянието му е намаляло до 26,7 милиарда долара, а председателят на съвета на директорите на НЛМК Владимир Лисин е обеднял с 5,5 милиарда долара до 22,5 милиарда долара. 

В списъка с най-богатите руски предприемачи, чието състояние се е свило, е и собственикът на холдинга „Металоинвест“ Алишер Усманов. Той е обеднял от началото на годината с 894 милиона долара и състоянието му се равнява на 20,4 милиарда долара.

Бившият президент на „Лукойл“ Вагит Алекперов е загубил 3,92 милиарда долара, след като в началото на 2022 година състоянието му се оценяваше на 17,8 милиарда долара.

Блумбърг публикува от март 2012 година „Индекса на милиардерите“,  който включва има данни за 500-те най-богати хора на планетата, припомня ТАСС.

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *