Ню Йорк издирва собствениците на 13.3 млрд. долара

Американският щат Ню Йорк издирва щастливите притежатели на общо 13,3 милиарда долара, забравени в стари банкови сметки, пише в. „Фигаро“, цитиран от БТА.

Само миналата година забравените пари са възлезли на 700 милиона долара.

Средствата са поверени на Бюрото на главния контрольор на щата, захванало се с издирването на 31 милиона идентифицирани собственици на сумите. Сред тях са Мадона, Хилари Клинтън, Далай лама и Ана Уинтър.

В повечето случаи обаче повечето от тях са забравили в сметките по отделно едва до 100 долара. Така например Мадона е пропуснала да си потърси два хонорара, изплатени й от компаниите Уорнър Брос и Уолт Дисни. Но по една от забравените сметки, чийто притежател все още не е идентифициран, има 1,7 милиона долара.

Кризата в САЩ парадоксално направи американците по-малко бдителни що се касае тяхното богатство. Над 3 милиарда долара са били забравени в последните пет години в банкови сметки. А като цяло над 62 милиарда долара забравени пари в банкови сметки са временно в ръцете на федералната държава. Това е доста повече от бюджета на щата Калифорния.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *