Петров: Делото ми стартира, когато се намесих в далаверите на Борисов с банките

Това каза пред bTV кандидатът за президент Алексей Петров и допълни, че това е поредната гавра с  правосъдната система. Срещу мен има едно поръчково дело. Стартира, когато несъзнателно се набърках в далаверите на  Борисов с банките, допълни Петров. Той разясни, че заедно с група експерти от Съюз за стопанска инициатива са се опълчили срещу лихвите на банките. Борисов казва всичко и доведе до това банките да поробят българските фирми и граждани. Държавата има възможност лихвите да бъдат свалени на едни и същи нива.
В студиото на bTV Алексей Петров заяви, че при посещението си в Хасково е получил нови флашки със СРС-та. Става дума за големи злоупотреби, за опасности, особено за хората, които осъществяват този трафик. Дори може да се достигне до  внос на тероризъм, подчерта кандидат-президентът. Ясен е механизмът, по който се извършват злоупотребите, както и участниците в тази голяма контрабанда. Това е кражба на милиарди, поясни Алексей Петров и допълни, че някои от имената на участниците в схемата отдавна витаят в медийното пространство. Информацията е достояние на компетентните органи. Петров подчерта, че няма да предостави получената информация на  прокуратурата. Уважавам институциите. Това унижение няма да е за премиера, а удар по репутацията на  цялата страна. Става дума за рискове, които касаят европейските страни, допълни той.
Като основен опонент на изборите за „Дондуков” 2 и той, и кандидатът за вицепрезидент Николай Георгиев очертаха Бойко Борисов. Росен Плевнелиев няма самостоятелност от Борисов, заяви Петров. Той каза още, че предизборната им кампания ще се финансира с техни средства и заеми и подчерта, че до момента са изхарчили най-малко средства от всички останали кандидати за президентския пост. На въпрос с колко средства разполага на месец, бившата барета посочи сумата 3-4 000 лв., като разясни, че доходите му са от трудово възнаграждение и наем.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *