Полицията в САЩ използва Pokemon Go за борбата с престъпността

Огромната популярност на играта с допълнена реалност Pokemon Go привлече вниманието на полицията в САЩ, която реши да ползва приложението в борбата с престъпността, съобщава Technews.bg.

Полицейската служба в Смитфийлд, Вирджиния, публикува на своята страница във Facebook покана към случайни граждани да хванат редкия покемон Дито (Ditto) в една от стаите за провеждане на процесуални действия.

Никой не е успял да хване покемона Дито, но това не е толкова важно за полицията, тъй като в управлението имат заповеди за арест на „случайни” граждани. Администраторът на страницата Браян Милър признава, че е решил да направи списък на гражданите, подлежащи на арест, по-вълнуващ.

„Имам чувство за хумор, но не съм си представял подобен ефект”, коментира Милър. Той не е очаквал, че някой от престъпниците ще дойде на лов за покемони в полицейския участък.

Не за първи път полицията използва Pokemon Go за своите цели. Преди една седмица полицаите в Ню Хампшър разиграха подобен сценарий, като поканиха престъпниците да ловят в участъка друг рядък покемон на име Чаризард (Charizard).

 

Огнян Дечев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *